PENTRU CLIENȚI

Mai jos vei găsi răspunsul la unele dintre cele mai frecvente întrebări

Ce stil fotografic folosești  ?

Aș putea spune că este o combinație de stiluri; îmi plac și portretele, și cadrele arhitecturale dar mai ales stilul fotojurnalistic.  Profit de ocaziile în care găsesc un loc inedit, o lumină interesantă, un element care știu că va ajuta la crearea unei fotografii bune. Fiecare moment al unui eveniment are nevoie de o anumită abordare, corespunzătoare unui anumit stil.

Fotografiezi evenimente și în alte localități ?

Da. Îmi plac provocările și mai ales posibilitatea de a fotografia în locuri noi, necunoscute. Mă pot deplasa pentru evenimente în orice oraș iar costurile generate de transport și cazare se adaugă pachetului foto ales.

Care este prețul pachetului foto ?

Prețul final al pachetului foto poate varia în funcție de serviciile alese, specificul evenimentului, locație, număr de invitati, etc. Pentru mai multe detalii și ofertă scrie-mi aici.

Vei veni singur sau cu un asistent foto sau un al doilea fotograf ?

În funcție de amploarea evenimentului sau de solicitarea voastră privind un număr mai mare de fotografii, pot veni în ziua evenimentului împreună cu un asistent sau chiar cu un al doilea fotograf.

Toate fotografiile vor fi editate?

Da. Absolut toate fotografiile pe care le veți primi sunt trecute printr-un riguros proces de selecție, editare și prelucrare, aspect care justifică și timpul de livrare al materialelor (fișiere foto, albume, printuri).

Cât de „photoshopate” vor fi fotografiile ?

Nunta este un eveniment la care fiecare furnizor de servicii trebuie să își facă meseria la nivelul maxim de pregătire, ținând cont de particularitățile și cerințele clientului. Dacă veți face o alegere bună în ceea ce privește machiajul și coafura, vă asigur că nu veți avea nevoie să fiți „photoshopati”. În plus, stilul meu de fotografiere  este unul natural iar intervențiile asupra apectului fizic sau asupra cadrului de fotografiere vor fi minime, asigurând în final un aspect plăcut și curat al fotografiei.

Care este numărul de fotografii pe care îl voi primi?

În munca pe care o depun în fotografie pun accentul pe calitate și nu pe cantitate, de aceea numărul fotografiilor variază în funcție de dinamica evenimentului, însă niciodată mai puțin de 600.

În cât timp sunt gata fotografiile?

Termenul maxim de livrare este de 90 de zile de la data ultimelor fotografii realizate, dar până acum am reușit să livrez de fiecare dată mai devreme. Dacă veti avea un eveniment la început de sezon, este posibil să primiți destul de repede fotografiile; dacă va fi spre finalul sezonului, atunci predarea va fi aproape de termenul mentionat mai sus.

Trebuie să plătesc un avans pentru rezervarea datei ?

Da. Avansul este singura metodă prin care ne asigurăm reciproc colaborarea la eveniment. Avansul este de 25% la semnarea contractului și nu este returnabil în cazul în care vă răzgândiți asupra evenimentului.

Oferiti și servicii video ?

Pentru partea de servicii video vă pot face recomandări către cei mai buni videografi cu care lucrez in mod frecvent.

Voi primi și fotografii alb negru ?

Da. În fotografiile finale veți regăsi și fotografii alb-negru. Decizia dacă o fotografie va rămâne color sau alb negru este de cele mai multe ori o alegere estetică personală care ține de stil și de ceea ce transmite respectivul cadru.

Putem primi fotografiile în format brut, needitate?

Nu. Livrarea fotografiilor în format brut o consider o practică neprofesională. Fotografiile voastre vor fi atent selectate, editate și prelucrate iar la final veți primi toate fotografiile bune, utilizabile la rezolutie înaltă. Cele care nu trec procesul de selecție sunt fotografii în care oamenii sunt surprinși cu ochii închiși sau fotografiile sunt neclare sau dubluri ale altor cadre.

Vei pune pe rețelele de socializare fotografii cu noi ?

Da, pe rețelele de socializare și site obișnuiesc să postez cele mai bune fotografii de la evenimente. Orice fotografie de la evenimentul vostru va fi în prealabil trimisă catre voi, pentru a respecta dreptul la propria imagine. Dacă din diferite motive acest lucru nu este posibil, vom discuta și vom găsi cea mai bună variantă.

Cum se face albumul ?

După editarea fotografiilor veți primi o machetă de album la care veți putea veni cu modificări și, după ce vom ajunge la un design final, acesta va fi trimis la print.

Pot veni cu o listă de fotografii care vreau să fie făcute ?

Apreciez întotdeauna implicarea mirilor pentru realizarea unor fotografii cât mai bune însă, dacă ar trebui să bifez o listă cu fotografiile pe care le vreți sau unele pe care le-ați salvat de pe Pinterest, acest lucru ar fi neproductiv pentru mine, tăindu-mi din elanul creativ și concentrându-mă mai mult să copiez fotografii și nu să le creez. În plus, cadrele nu pot fi reproduse niciodată 100% și sunt sigur că veți dori ceva natural și unic. Nu uitați: în ziua nunții timpul este limitat și trece repede. Fotografiile formale cu rude și prieteni sunt necesare însă veți dori la final să vedeți cât mai multe fotografii cu voi. Fiți relaxați, aveți încredere în mine și lăsați timpul să lucreze în favoarea voastră. Rezultatele vor fi pe măsură.

Rudele și prietenii pot să facă și ei fotografii?

Înțeleg dorința celor apropiați de a surprinde momente din evenimentul vostru, însă aș prefera să o facă discret și să încerce să nu intervină în zona sau în cadrul fotografiat de mine. La ședința foto este cel mai bine să veniti doar voi doi, poate și nașii (eventual cu domnișoare și cavaleri de onoare) sau un prieten care să vă ajute cu hainele, telefoanele, etc. Cu cât este mai multă lume la ședința foto, cu atât este riscul mai mare să vă distragă atenția și să nu vă puteți concentra la ceea ce avem de facut.

Ai echipament de rezervă?

Da. Echipamentul de rezervă este practic o condiție obligatorie și care definește un fotograf profesionist. Tot ce înseamnă aparat foto, bliț, card de memorie și obiective beneficiază de o dublură.

Trebuie să stai într-un anumit loc la petrecerea de la restaurant?

Cel mai bine ar fi să am un loc rezervat de unde să pot vedea tot ceea ce se întâmplă pe ring și să pot reacționa rapid atunci când apare un moment ce trebuie fotografiat.

Vei avea nevoie de meniu în seara nunții ?

Având în vedere că de multe ori încep fotografierea dimineața și pe parcursul zilei este foarte posibil să nu am timp decât pentru un pahar de apă, meniul nu poate fi decât binevenit. Până la urmă, toți putem să ne facem treaba bine doar atunci când nu există disconfortul foamei sau al deshidratării.

Avem o nunta cu stil. Am dori să nu vii îmbrăcat la restaurant cu blugi și tricou.

Din respect de sine dar și față de eveniment și miri, întotdeauna voi veni îmbrăcat corespunzator. Dacă pe parcursul zilei am nevoie de o îmbrăcăminte care să îmi asigure lejeritate în mișcări și să nu mă incomodeze în toată alergătură pe care o fac; la restaurant vă asigur că voi veni îmbrăcat în concordanță cu standardul evenimentului.

error: Continut protejat !