MAI MULTE DETALII

Cu siguranta in lista de mai jos vei gasi cateva intrebari pe care ai vrea sa mi le pui

Ce stil fotografic folosesti  ?

As putea spune ca este o combinatie de stiluri; imi plac si portretele, si cadrele arhitecturale si stilul fotojurnalistic.  Profit de fiecare ocazie in care gasesc un loc bun, o lumina interesanta, un element care stiu ca va ajuta la crearea unei fotografii bune. Fiecare moment al unui eveniment are nevoie de o anumita abordare, corespunzatoare unui anumit stil.

Fotografiezi evenimente si in alte localitati ?

Da. Imi plac provocarile si mai ales posibilitatea de a fotografia in locuri noi, necunoscute. Ma pot deplasa pentru evenimente in orice oras iar costurile generate de transport si cazare se adauga pachetului foto ales.

Care este pretul pachetului foto ?

Pretul final al pachetului foto poate varia in functie de serviciile alese, specificul evenimentului, locatie, numar de invitati, etc. Pentru mai multe detalii si oferta scrie-mi aici.

Vei veni singur sau cu un asistent foto sau un al doilea fotograf ?

In functie de amploarea evenimentului  sau de solicitarea voastra privind un numar mai mare de fotografii pot veni in ziua evenimentului impreuna cu un asistent sau chiar cu un al doilea fotograf.

Toate fotografiile vor fi editate?

Da. Absolut toate fotografiile pe care le veti primi sunt trecute printr-un riguros proces de selectie, editare si prelucrare, aspect care justifica si timpul de livrare al materialelor (fisiere foto, albume, printuri).

Cat de “photoshopate” vor fi fotografiile ?

Nunta este un eveniment la care fiecare furnizor de servicii trebuie sa isi faca meseria la nivelul maxim de pregatire, tinand cont de particularitatile si cerintele clientului. Daca veti face o alegere buna in ceea ce priveste machiajul si coafura va asigur ca nu veti avea nevoie sa fiti “photoshopati”. In plus, stilul meu de fotografiere  este unul natural iar interventiile asupra apectului fizic sau asupra cadrului de fotografiere vor fi minime, asigurand in final un aspect placut si curat al fotografiei.

Care este numarul de fotografii pe care il voi primi?

In munca pe care o depun in fotografie pun accentul pe calitate si nu pe cantitate, de aceea numarul fotografiilor variaza in functie de dinamica evenimentului, insa niciodata mai putin de 700.

In cat timp sunt gata fotografiile?

Termenul maxim de livrare este de 60 de zile de la data ultimelor fotografii realizate, dar pana acum am reusit sa livrez de fiecare data mai devreme. Daca veti avea un eveniment la inceput de sezon, este posibil sa primiti destul de repede fotografiile intrucat vor fi mai putine evenimente de dinainte la care voi lucra.

Trebuie sa platesc un avans pentru rezervarea datei ?

Da. Avansul este singura metoda prin care si ne asiguram reciproc colaborarea la eveniment. Avansul este de 25% la semnarea contractului si nu este returnabil in cazul in care va razganditi asupra evenimentului.

Oferiti si servicii video ?

Dupa cum vedeti sunteti pe un site dedicat fotografiei. Pentru partea de servicii video va pot face recomandari catre cei mai buni videografi cu care lucrez in mod frecvent.

Voi primi si fotografii alb negru ?

Da. In fotografiile finale veti regasi si fotografii alb-negru. Decizia daca o fotografie va ramane color sau alb negru este de cele mai multe ori o alegere estetica personala care tine de stil si de ceea ce transmite respectivul cadru.

Putem primi fotografiile in format brut, needitate?

Nu. Livrarea fotografiilor in format brut o consider o practica neprofesionala. Fotografiile voastre vor fi atent selectate, editate si prelucrate iar la final veti primi toate fotografiile bune, utilizabile la rezolutie inalta. Cele care nu trec procesul de selectie sunt fotografii in care mirii sau unii invitati sunt surprinsi cu ochii inchisi sau fotografiile sunt neclare sau dubluri ale altor cadre.

Cum este cu drepturile de autor?

Dreptul de autor reprezinta dreptul celui care a realizat o fotografie de a o utiliza. Drepturile de autor raman ale fotografului iar fotografiile pot fi folosite in scopul promovarii, in concursuri, etc.

Cum se face albumul ?

Dupa editarea fotografiilor veti primi o macheta de album la care veti putea veni cu modificari si, dupa ce vom ajunge la un design final, acesta va fi trimis la print.

Pot veni cu o lista de fotografii care vreau sa fie facute ?

Apreciez intotdeauna implicarea mirilor pentru realizarea unor fotografii cat mai bune insa, daca ar trebui sa bifez o lista cu fotografiile pe care le vreti sau unele pe care le-ati salvat de pe Pinterest, acest lucru ar fi neproductiv pentru mine, taindu-mi din elanul creativ si concentrandu-ma mai mult sa copiez fotografii si nu sa le creez. In plus, cadrele nu pot fi reproduse niciodata 100% si sunt sigur ca veti dori ceva natural si unic. Nu uitati: in ziua nuntii timpul este limitat si trece repede. Fotografiile formale cu rude si prieteni sunt necesare insa veti dori la final sa vedeti cat mai multe fotografii cu voi. Fiti relaxati, aveti incredere in mine si lasati timpul sa lucreze in favoarea voastra. Rezultatele vor fi frumoase si unice.

Rudele si prietenii pot sa faca si ei fotografii?

Inteleg dorinta celor apropiati de a surprinde momente din evenimentul vostru, insa as prefera sa o faca discret si sa incerce sa nu intervina in zona sau in cadrul fotografiat de mine. La sedinta foto este cel mai bine sa veniti doar voi doi, poate si nasii (eventual cu domnisoare si cavaleri de onoare) sau un prieten care sa va ajute cu hainele, telefoanele, etc. Cu cat este mai multa lume la sedinta foto, cu atat este riscul mai mare sa va distraga atentia  si sa nu va puteti concentra la ceea ce avem de facut.

Ai echipament de rezerva?

Da. Echipamentul de rezerva este practic o conditie obligatorie si care defineste un fotograf profesionist. Tot ce inseamna aparat foto, blit, card de memorie si obiective beneficiaza de o dublura.

Trebuie sa stai intr-un anumit loc la petrecerea de la restaurant?

Cel mai bine ar fi sa am un loc rezervat de unde sa pot vedea tot ceea ce se intampla pe ring si sa pot reactiona rapid atunci cand apare un moment ce trebuie fotografiat.

Vei avea nevoie de meniu in seara nuntii ?

Avand in vedere ca de multe ori incep fotografierea dimineata si pe parcursul zilei este foarte posibil sa nu am timp decat pentru un pahar de apa, meniul nu poate fi decat binevenit. Pana la urma, toti putem sa ne facem treaba bine doar atunci cand nu exista disconfortul foamei sau al deshidratarii.

Avem o nunta cu stil. Am dori sa nu vii imbracat la restaurant cu blugi si tricou.

Din respect de sine dar si fata de eveniment si miri, intotdeauna voi veni imbracat corespunzator. Daca pe parcursul zilei am nevoie de o imbracaminte care sa imi asigure lejeritate in miscari si sa nu ma incomodeze in toata alergatura pe care o fac; la restaurant va asigur ca voi veni imbracat in concordanta cu standardul evenimentului.

error: Continut protejat !